miércoles, 14 de septiembre de 2011

MANIFEST HUMANISTA

  1. Cal acabar amb l'obsessió productiva d'aquest món. Reflexionem, escrivim, gaudim de l'art i la bona literatura explotant al màxim la seva inutilitat pràctica. Això ens enriquirà molt més que els diners.
  2. Cal desenvolupar pensament crític: sense les humanitats, això és impossible. Adquirirem una consciència útil quan coneguem mínimament la història i les expressions artístiques de la humanitat.
  3. L'art, en totes les seves manifestacions, aconsegueix un efecte humanitzador, sensibilitzador, que ens converteix en més tolerants i és un medicament contra mentalitats tancades i intransigents.
  4. Cal explorar el poder revelador que l'art, de vegades, exerceix en el camí del propi autoconeixement.
  5. Apassionar-se és meravellós. El futur ens pot deparar pèrdues, frustracions i dolor. Però serà menys tràgic per a qui aconsegueixi trobar un refugi entre les pàgines d'un llibre.
  6. Sense l'humanisme no anem enlloc ni com a individus ni com a espècie; Cal il·luminar-se del passat per saber encarar el present tot intentat millorar el futur.
  7. L'art i el lliure pensament són el màxim exponent de la humanitat, són l'única cosa que fem per voluntat pròpia sense cap benefici tret del plaer de crear. El fet de crear no ens aporta res a nivell material, no obstant és present des dels inicis de la humanitat.
  8. El fet artístic és l'alter ego de la humanitat, on hi vessa les seves pors més profundes, els seus dolors més intensos, les seves majors alegries i tot allò que no sol expressar normalment. Només a través de les seves expressions artístiques podem copsar una imatge més fidedigna del que és l'ésser humà.
  9. Amb la creixent idiocràcia que governa el pensament majoritari Occidental, una reivindicació de l'humanisme és més necessària que mai. Amb la recent crisi econòmica hem pogut comprovar que les teories també fallen, i que els tecnòcrates són esclaus dels errors de les seves tècniques. Tot sovint intentem cercar explicacions teòriques a interrogants que només mirant enrere veiem que han anat passant generació rere generació.
  10. Hem d'entendre la humanitat com un organisme complet. En la societat moderna vivim tant a l'instant i és tan ràpida la circulació d'informació i notícies, que hem perdut la capacitat de valorar els tempos. Si el que va passar la setmana passada ja ens sembla llunyà, què pensarem del que va passar fa 10 segles? Els problemes vitals d'Homer són els mateixos que tenim en l'actualitat. Canvia l'atrezzo, els actors som els mateixos.

    Aleix i Marina.

1 comentario:

  1. He estat llegint algunes de les entrades i em sembla que aquest és un dels millors blogs que he vist mai, potser per l'afinitat que hi trobo amb les meves idees, potser perquè estudiem el mateix, potser perquè és així i prou (dins del meu cap). Sigui com sigui, teniu una nova seguidora disposada a llegir-vos durant sempre, m'encanta el què dieu i com ho dieu.

    ResponderEliminar